Najbolja stranica za covere sa prostora ExYu

Na ovim stranicama se nalaze coveri za filmove i serije nastale u Jugoslaviji i državama koje su nastale njenim raspadom
( Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija)
Omoti su dostupni svima za download besplatno! Stranice se temelje na međusobnoj razmjeni skeniranih covera koje dobijam od posjetitelja ovih stranica.Hvala svima koji su pomogli da ponuda bude veća

utorak, 8. siječnja 2008.

Shrek 2

Bucmasto zeleno čudovište i njegova bajkolika družba ponovno su na velikim ekranima u nastavku kompjuterski animiranog dobitnika Oskara iz 2001.

Rastali smo se od Shreka i Fione u trenutku kada je njihova ljubav prevladala sve prepreke, a oni samo bili su na putu da 'žive sretno sve do svoje smrti' kao čudovišta u Shrekovoj močvari. Međutim, Shrek shvati da je medenom mjesecu došao kraj kada otputuju u kraljevstvo Fioninih majke i oca, gdje punica i punac odgovaraju svim stereotipima svojih likova.

Još jednom, kao i u prvom nastavku, put ka sreći popločan je nevoljama i karikiranim likovima iz omiljenih dječjih bajki i pripovjedaka.

Jedan od takvih likova je i Mačak u čizmama, kojemu Antonio Banderas ne daje samo glas nego i humorističku obradu svog lika 'Zorroa'. "Riječ koja definira ime Shrek za mene je na engleskom prekrasna riječ, koja ne postoji na mom materinjem španjolskom: dosjetljivac! Mislim da je u tome i čitava poanta filma - tu su i humor i prava duhovitost. Ali, on ima i neke važne poruke: jedna se odnosi na prijateljstvo između likova koji su potpuno suprotnih naravi - magarac je ponekad dosadan i nametljiv, ali se Shrek i on dobro slažu i vole, poštujući i mane onog drugog. To je jedna prekrasna priča o prijateljstvu".

John Cleese i Julie Andrews daju glas Fioninim roditeljima, kralju i kraljici 'Dalekog, dalekog kraljevstva', koje je, inače, i samo humoristička poruga Beverly Hillsu i njegovoj holivudskoj eliti. Premda joj filmovi za djecu nisu nepoznata stvar, Julie Andrews kaže da je svejedno glasovna uloga u "Shreku 2" za nju bila iznenađujuće zahtjevna i izazovna. "U animiranom filmu pojma nemate jeste li u potpunosti u skladu sa zbivanjima u filmu - jesam li možda pretjerala? možda sam to trebala malo jače naglasiti? trebam li biti živahnija? Uglavnom, sve se to stalno pitate, a, ponekad, niti redatelji nisu potpuno sigurni kako će na kraju stvari izgledati, pa se snima više verzija istog materijala. Uglavnom, jako me to zanimalo i sviđalo mi se".

Napredak na polju kompjuterske animacije pružio je "Shreku 2" više pojedinosti i realizma, a uz jednaku šaljivost koja je i prvog Shreka učinila miljenikom diljem svijeta. Od stare postave, tu su ponovno Mike Myers kao Shrek, Cameron Diaz kao Fiona i Eddie Murphy kao Magarac.


Nema komentara:

Omoti koji nedostaju

Na ovim stranicama su prikazani coveri koji nedostaju na ovom situ: Nedostaju pa ukoliko ih imate molim vas da mi ih pošaljete na mail: studenicover@yahoo.com